In veel Nederlandse en Belgische woningen ligt een houten vloer of een vloer die op hout lijkt, zoals een van PVC of laminaat. Visueel gezien heeft hout een aantal voordelen en dit zijn ook goede redenen om voor een houten of soortgelijke vloer te kiezen. Je leest hieronder meer…

Wat is een PVC-vloer?

Gezelligheid

Een houten vloer straalt gezelligheid en warmte uit. Ook als je een minimalistisch, strak interieur hebt, zal de houten vloer leven in de brouwerij brengen. Vaak hebben houten vloeren of vloeren die erop lijken warme tinten. Het is dus een gemakkelijke sfeermaker. 

Natuur

Met een houten vloer breng je de natuurlijke sfeer en rust naar binnen. Zo haal je letterlijk buiten naar binnen, in ieder geval in het geval van een echte houten vloer. PVC en laminaat zijn immers gemaakt van kunststof, maar ogen tegenwoordig net echt.

Past bij veel woonstijlen

Het voordeel van hout is dat het vaak een natuurlijke kleur heeft. Dergelijke kleuren passen bij veel andere kleuren, zelfs lila of knaloranje. Je vloer zal bij veel stijlen passen: bohemian, botanisch, landelijk, Scandinavisch, basic, retro of vintage, design, klassiek, romantisch modern en zelfs industrieel. Het fijne is dat houten vloeren in allerlei tinten bestaan, zelfs grijs of licht roze. Daarnaast kun je een rijke twist geven door te kiezen voor een visgraatpatroon. Hier bestaan ook weer variaties in, zoals de Hongaarse punt. Ook kun je een houten vloer in een blokpatroon leggen. Dit kan heel simpel of met een complexer patroon zijn. 

Ben je benieuwd naar de verdere voordelen van houten vloeren, PVC- of laminaatvloeren? Lees dan de informatie op de website van Martijn de Wit Vloeren. Dit is een echte vloeren specialist en kan jou ook goed adviseren over de voor- en nadelen van materialen. Bovendien kunnen de specialisten je helpen met het vinden van de vloer die in jouw interieur staat.